Kindercoach Carolijn Nicolai

Eigenaar/kindercoach/werkplaatsdocentCarolijn Nicolai kindercoach bij Kindercoachpraktijk Elastikids Alkmaar
Sinds 2001 heb ik muzieklessen gegeven aan kinderen en volwassenen tussen 6 en 60 jaar. Daarin heb ik altijd een begeleidende rol gekozen en vond ik de achterliggende sturende processen erg interessant. Daarnaast werkte ik als adviseur cultuureducatie voor het onderwijs. Een leuke baan waarbinnen ik een passie heb ontwikkeld voor onderzoekend leren en om kunst als middel te gebruiken in plaats van als doel. Toen kindercoaching op mijn pad kwam was ik gelijk enthousiast en inmiddels combineer ik kindercoaching en cultuureducatie binnen Elastikids.

Kindercoach Carolijn Nicolai geeft je de ruimte om jezelf te zijn, luistert naar je verhaal en kijkt wat jij nodig hebt. Samen met jou gaat ze op zoek naar de oplossing voor jouw vraag. Meestal ben je met 5 of 6 afspraken zo ver dat je het weer helemaal zelf kunt.

Opleiding en ervaring
Naast mijn lesbevoegdheid voor muziek volg ik nu een verkorte opleiding aan de Pabo en ik heb de volgende certificaten: NLP Practitioner en Master Practitioner, (Mind Academy, Bergen), Basisopleiding tot Kindercoach (Tea Adema, Burgum), Docent Kinderyoga (Dolfijn Wellness), Speltherapie (Civas), HBO Medische Basiskennis en lees ik veel actuele boeken.

Mindfulness
Sinds januari 2014 beoefen ik mindfulness, op basis van een MBCT-training die ik volgde bij Liveda Homeopathie in Schagen. Daarnaast heb ik daarnaast heb ik de opleiding Meditatie & Mindfulness met kinderen afgerond bij Arterre in Nijmegen en verschillende boeken gelezen waaronder: Mindfulness voor kinderen – Pim Catry en Jan Decuypere, Mindfulkids / Heartfulkids – Rob Brandsma en George Langenberg, Mindfulness voor je kids – David Dewulf, Een stille plek niet ver hier vandaan – Sylvia Dumazy, Mindful family werkboek – Milena Hilstra en Mirjam Spijker, Ruimte geven en dichtbij zijn – Eline Snel.