Over Elastikids

Elastikids bestaat uit een kindercoachpraktijk, mindfulness en (cultuur) educatie. Op het eerste gezicht misschien een bijzondere combinatie. Maar kindercoach Carolijn heeft veel ervaring in de kunst- en cultuureducatie en gelooft dat kunst- en cultuureducatie een ideaal middel is om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Kindercoachpraktijk
De kindercoachpraktijk is bedoeld voor kinderen die om allerlei redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Gewoon, omdat ze er zelf even niet uitkomen. Bijvoorbeeld omdat ze gepest worden, echt niet naar school willen, of erg verlegen zijn.

Mindfulness
Veel kinderen hebben moeite met concentratie, gevoelens en emoties. Niet zo gek, want iedereen moet leren om daarmee om te gaan. Door mindfulness leer je bewust en vriendelijk om te gaan met je gedachten, gevoelens en emoties. Hier geldt zeker: Jong geleerd is oud gedaan!

Educatie
Educatie is bedoeld voor scholen en kinderopvangorganisaties. Veelvoorkomende ontwikkelthema’s worden op een creatieve manier benaderd. Er wordt gebruik gemaakt van beeldende vorming, theater en muziek. Daarbij gaat het er niet om dat er mooie dingen worden maakt of goed leren acteren, maar om persoonlijke ontwikkeling en het oefenen van praktische vaardigheden.