Mindfulness voor kinderen

Wilt u meer rust en stabiliteit voor uw kind? Of misschien wilt u het handvatten meegeven om met drukte en stress om te leren gaan? Dan is mindfulness geschikt voor uw kind.

Mindfulness is vooral effectief bij:

  • druk gedrag
  • vergeetachtigheid
  • last van emoties als boosheid verdriet en angstpiekeren
  • een snel volrakend hoofd
  • prikkelgevoeligheid/ADHD/hooggevoeligheid
  • (faal)angst
  • stress

Maar ook als uw kind geen noemenswaardige problemen heeft kan mindfulness heel goed zijn. Veel volwassenen zeggen namelijk na hun training: ‘Als ik dit had geleerd toen ik kind was, wat zou dat veel gescheeld hebben!’

Ik werd helemaal niet boos, terwijl ik wel boos had kunnen worden – Fiene 8 jaar.

01 mindfulness

Wetenschappers hebben ontdekt dat je door mindfulness handige vaardigheden traint zoals geduld, vertrouwen, accepteren, loslaten, telkens opnieuw beginnen, niet streven en niet oordelen. Ze hebben ook ontdekt dat mensen die in het NU leven gelukkiger zijn dan mensen die veel geld verdienen of veel leuke dingen doen.

Bij voetbal werd ik getrapt. Toen deed ik snel de zeepbel en werd ik helemaal niet boos. – Daan 7 jaar.

Dat is niet zo gek, want als je je aandacht helemaal richt op het nu is er geen ruimte voor piekergedachten over straks of wat er eerder is gebeurt en zonder zorgen is het een stuk rustiger in je hoofd.

Door mindfulness oefen je namelijk het richten van je aandacht en leer je opmerken wanneer je afgeleid bent. Je leert om je aandacht vervolgens weer terug te brengen naar waar je mee bezig was. Je leert ook om lief voor jezelf te zijn en steeds opnieuw te beginnen, want afgeleid raken hoort nu eenmaal bij mensen.

Hoofd wees nou eens stil, hoe zet ik je uit wanneer ik lekker slapen wil? Hoofd waar zit het knopje? – Uit: 35 leukste liedjes uit Sesamstraat.

In de mindfulnesstraining voor kinderen leer je ook om blije momenten eerder op te merken en dat gedachten en gevoelens altijd vanzelf komen en gaan. Als je weet dat een naar gevoel altijd vanzelf weer verdwijnt hoef je er niet meer zo tegen te vechten. Zo voorkom je dat je nog meer boosheid en verdriet in jezelf opslaat en kun je de oude rommel langzaam opruimen.

Soms als je boos of verdrietig bent en je gaat er over nadenken wordt het alleen maar erger – Uma 9 jaar.

De mindfulnesstraining voor kinderen bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van een uur, waarin stilzitten en bewegen worden afgewisseld. Elke les heeft een eigen thema:

1. Adem en stille plek
2. De brokkenpiloot
3. Plezier
4. Gedachten
5. Nare gebeurtenissen
6. Kracht

Alle oefeningen uit de lessen staan in de werkmap of het boek De Wensster van Marneta Viegas.

Mindfulness leer je niet zo even….
                 ….maar doe je voor je leven…

De eerstvolgende trainingen in 2018
Zaterdag 3 februari t/m 10 maart van 10:00-11:00 uur, in Alkmaar of Heerhugowaard.

Kosten

Deelname aan Mindfulness voor kinderen of pubers kost 130,- euro per kind/puber inclusief werkbladen, kort telefonisch overleg tijdens de training en het boek: De wens ster van Marneta Viegas.

Informatie en inschrijven
Inschrijven kan onder vermelding van naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en een korte motivatie via onderstaand contactformulier. Voor meer informatie mag u natuurlijk ook bellen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]