Naar de kindercoach… Wat gebeurt er dan?

Kennismaken
Een traject bij de kindercoach begint met kennismaken. Tijdens het kennismakingsgesprek verkennen we het probleem en bespreken de werkwijze. U kunt een kennismakingsgesprek aanvragen, of langskomen tijdens het informatie spreekuur op woensdagochtend van 10 tot 11 uur, in de praktijk, Heilooërdijk 5 in Alkmaar. (vanaf 22 oktober 2014)

Keuze maken
Afhankelijk van het probleem kunt u een keuze maken tussen:

– eenmalig advies | € 75,- excl. BTW (€ 90,75 incl.)
– een individueel coachtraject | € 50,-  per uur excl. BTW (€ 60,5 incl.)
– mindfulnesstraining | € 160,- excl. BTW (€193,6 incl.)

Tijdens het kennismakingsgesprek zal ik u hierover adviseren en de uiteindelijke keuze ligt natuurlijk bij u.

Eenmalig advies
Wanneer u een duidelijk omschreven probleem heeft waarbij ik nog veel mogelijkheden zie die u zelf aan kunt pakken zal ik u adviseren om voor het eenmalig advies te kiezen. U krijgt van mij dan een mail waarin ik u uitleg wat u kunt doen en waarom. Als u wilt kan ik daarnaast meestal ook een aantal praktische boeken aanbevelen die u (nog) verder op weg helpen.

Intake
Als het klikt en er is gekozen voor kindercoaching maken we een afspraak voor een intake. Tijdens de intake bespreken we wat u wilt veranderen, wanneer of in welke omgeving het al goed gaat, de ontwikkeling van uw kind tot nu toe en de bijzonderheden van uw kind. Samenvattend stellen we een hulpvraag op. Houdt u er rekening mee dat deze hulpvraag nog kan veranderen, want uw kind ziet het probleem mogelijk heel anders.

Consulten
Een consult bij de kindercoach begint met het bepalen van het weerbericht van vandaag. Uw kind krijgt zo inzicht in zijn/haar stemming en mij helpt het om me af te stemmen op uw kind. Er wordt ook even kort besproken hoe de afgelopen week verlopen is.
Daarna gaan we door middel van rollenspel, teken, knutselen, muziek, spel en gesprekken aan de slag met het probleem.
Het consult wordt afgesloten door de avatar te verplaatsen op de vorderingenboom. Zo wordt zichtbaar dat uw kinds steeds een beetje dichter bij het doel komt. Tenslotte bepalen we het doel voor de komende week. Wat, hoe en hoe vaak gaat uw kind deze week oefenen?

Duur van het traject
U bent niet gebonden aan een vast aantal consulten. Dit bepalen we in overleg. Meestal zijn 5 of 6 afspraken voldoende om weer zelf verder te kunnen, maar soms kan het ook met 1 of 2 afspraken klaar zijn. Een enkele keer komt het voor dat er meer dan 7 afspraken nodig zijn. In dat geval geldt vanaf het 8e consult een lager tarief, namelijk  € 40,- per uur excl. BTW.

Mindfulness voor kinderen
Het kan ook zijn dat u liever een groepstraining wilt, of dat op basis van het probleem de cursus Mindfulness voor kinderen meer geschikt is voor uw kind. In dat geval verwijs ik u graag naar de volgende pagina.