Kindercoach

De Kindercoachpraktijk is er voor ouders en kinderen die een probleem hebben waar ze zelf niet uitkomen. Dat is niet gek en zeker geen kwestie van falen. Als het jouw probleem is zit je er gewoon te dicht bovenop.

Het is dan fijn als er iemand met je meekijkt. Iemand met een frisse blik en verstand van de ontwikkeling van kinderen. Iemand die je kan vertellen of bepaald gedrag normaal is, of die je gerust kan stellen.

Natuurlijk wil je ook graag een oplossing voor het probleem en dat kan. Als kindercoach luister ik tussen de regels door en combineer dat met alle kennis en ervaring die ik heb. Meestal krijg ik dan al snel een idee in de richting van de oplossing en kunnen we samen aan het werk.

Het is de bedoeling dat je het probleem uiteindelijk zelf oplost. Dat kan ik niet voor je doen. Bovendien, bedenk eens hoe lekker jij je voelt als je straks kunt zeggen: ‘Dat heb ik zelf gedaan!’

Ik vond het echt heel fijn om hier te komen en ik ben blij dat het pesten is gestopt. – F. 9 jaar

Kindercoaching bij Kindercoachpraktijk Elastikids is een goede keuze als uw kind gepest wordt, of erg onzeker is. Maar ook bij gedragsproblemen, ruzies, motivatieproblemen, angsten, boosheid, somberheid en ‘niet lekker in zijn vel zitten’. Misschien zou u graag willen dat het leert om zich te ontspannen, of hoe het voor jezelf op moet komen. Ook dan kan een bezoek aan een kindercoach een helpen.

Waarschijnlijk heb je haar net het juiste zetje gegeven. – S. moeder van een meisje van 9, na twee sessies over concentratieproblemen.

Een kindercoach gaat niet graven in het verleden, maar richt zich op het nu om ruimte en bewegingsvrijheid te creëren in de nabije toekomst. Het verleden is wat het is. Je kunt er niets meer aan veranderen. Je kunt er wél van leren. Kinderen hebben weinig verleden en heel veel toekomst. Juist daarom is coaching bij uitstek geschikt voor kinderen.

Toen ik met de coaching begon was ik niet helemaal happy. Ik had gedwongen moeten stoppen met mijn studie en zat weer thuis bij mijn ouders. Dankzij de coaching kreeg ik langzaam aan weer meer doelen en ook een goed inzicht in hoe ik in elkaar stak. Wat mij het meest heeft geholpen is de positiviteit van de coach en de concrete (in hapklare brokken) doelen. Nu aan het einde van het traject ben ik weer helemaal happy en heb ik al mijn doelen bereikt. – J. 22 jaar, ADHD.

Kinderdercoaching is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook voor jongere kinderen kan een kindercoach veel betekenen. In dat geval komen de ouders meestal met een adviesvraag en bespreken we samen hoe u dit aan zou kunnen pakken. Soms gebeurt dit door een gesprek in de praktijk, maar het komt ook voor dat mailcontact voldoende is.

Echt heel fijn dankjewel!! Hier heb ik echt iets aan!! – E. moeder van 2 jonge kinderen, als reactie op advies over een echtscheiding.


Kindercoach Carolijn Nicolai

Carolijn Nicolai kindercoach bij Kindercoachpraktijk Elastikids Alkmaar

Kindercoach Carolijn Nicolai geeft je de ruimte om jezelf te zijn, luistert naar je verhaal en kijkt wat je nodig hebt. Samen met jou gaat ze op zoek naar de oplossing voor jouw vraag. Meestal ben je met 5 of 6 afspraken zo ver dat je weer zelfstandig verder kunt.

Bekijk ook:
Naar de kindercoach… Wat gebeurt er dan?
Mindfulness voor kinderen
Wie is kindercoach Carolijn Nicolai